Model EX90 uvádza novú éru Volvo Cars

Volvo EX90 elektrické 100%

 

Na úplne novom vozidle EX90, ktoré automobilka predstavila začiatkom novembra 2022 nás hneď od prvého momentu fascinuje jedna vec. Je úplne jasné, že ako nový a zároveň najväčší model v portfóliu, ponúka najviac vo všetkých svojich kategóriách, ale je úžasné pozorovať ako zostáva EX90 jednoduchým a priamočiarym vozidlom bez manierov. Skĺbenie perfektne prepracovaných detailov a pocitovej skromnosti zaručujú silný prvý dojem. Poďte sa s nami pozrieť na novú vlajkovú loď spoločnosti Volvo Cars.

Nové sedemmiestne a plne elektrické SUV predstavil vrcholový manažment Volvo osobne pod heslom bezpečnosť, udržateľnosť a na človeka zamerané technológie.

Bezpečnosť EX90 zaručuje 16 ultrazvukových senzorov, 8 kamier, 5 radarových systémov a nový lidarový systém Lumina zabudovaný v streche. Ten napríklad vidí až 250 metrov v úplnej tme. Záznamy systémov, ktorých vymenovanie by zabralo celý článok, vyhodnocuje centrálny počítač a pripravuje komplexný obraz o stave jazdy, vzdialenostiach a tvare objektov, trase a stave posádky, napríklad aj reakcií vodiča a v skratke robí z EX90 najbezpečnejšie Volvo v jeho histórii.

Každý, kto tieto vozidlá čo i len okrajovo pozná, vie, že to je úroveň bezpečnosti, ktorá je bezprecedentná. Medzi nové prvky patrí napríklad aj systém detekcie pasažierov, ktorý predchádza tragédiám v zamknutých vozidlách v horúcich mesiacoch. Nové Volvo vo vás vzbudí pocit bezpečia tak ako doposiaľ žiadne iné vozidlo. Dizajn je futuristický. Vidno to aj na mimoriadne efektných delených predných svetlách, ale aj na čistej funkcionalite a elegantnej organizovanosti interiéru s masívnou 14,5 palcovou obrazovkou infotainmentu.

infotainment volvo ex 90 obrazovka Typický charakter Volvo je v EX90 rozpoznateľný okamžite. Cítiť v ňom však aj to nové.

Práve v nej sa ukrýva množstvo prvkov a schopností, bezpečnosti a zábavy, ktoré toto vozidlo ponúka. Exkluzívne reproduktory Bowers & Wilkins sú zabudované dokonca i v opierkach hlavy a zaručujú tak plné ponorenie do vašej obľúbenej hudby. Zaujímavý detail komfortu je napríklad vlastný soundtrack pre rôzne trasy. Ráno detské hity, a cestou z práce do posilňovne sa tak ľahko nabudíte niečím energickým a pokojná hudba pre diaľničné kĺzanie. Toto vozidlo je mimoriadne elegantné, pútavé, s množstvo funkcionalít a bezpečnostných prvkov.

EX90 už bude iba elektrické a jeho batériu nabijete z nuly na 80% už za 30 minút a 10-minútové nabíjanie vám zabezpečí dojazd až 180 kilometrov. Plne nabitá batéria ponúka zasa ponúka až 600-kilometrový dojazd aj pri 517-koňovom výkone. S tým bude spokojný ktokoľvek. Nabíjanie je po novom obojsmerné, takže vašou batériou nabijete napríklad aj iné vozidlo či spotrebiče, alebo osvetlenie pri kempovaní. Volvo EX90 je v tomto zmysle aj obrovskou a výkonnou, svižne sa pohybujúcou batériou pre akékoľvek potreby.

nove volvo ex90 top auto bratislavaModelom EX90 nazeráme do budúcnosti.

Nové Volvo je stabilným pokračovateľom toho, čo na automobilke obdivujeme, ale zároveň uvádza novú, vzrušujúcu éru automobilizmu. Treba dodať, že veľmi príjemným, moderným a kultivovaným spôsobom. Máte nejaké otázky týkajúce sa nového vozidla Volvo EX90 prípadne máte záujem o skladovú ponuku dostupných vozidiel k okamžitému odberu? Kontaktujte náš predajný tím v showroome Volvo Bory Lamač .

Zdroj: Volvo Cars

Auto: T.O.P. AUTO BRATISLAVA, a. s.

Volvo EX90 elektrické 100%

Zdieľať